Fujitsu novi partner Planet softa

Planet soft sklopio novo partnerstvo sa svjetskim IT gigantom – kompanijom Fujitsu

Planet soft sklopio još jedno partnerstvo – ovaj put sa vodećom japanskom ICT (Information and Communication Technology), ali i nadasve svjetski poznatom kompanijom Fujitsu.

O kompaniji Fujitsu

Da li je potrebno da predstavljamo kompaniju Fujitsu? Za svaki slučaj, ako ima onih koji nekim čudom nikad nisu čuli za nju, ipak ćemo da je predstavimo. Fujitsu je multinacionalna IT kompanija sa sjedištem u Tokiju a koja nudi širok spektar IT proizvoda i usluga. Mala je vjerovatnoća da u vašem domaćinstvu ili na poslu nemate ili ne koristite neki od njihovih uređaja ili usluga. Samo činjenica da je Fujitsu četvrta najveća globalna kompanija koja pruža IT usluge po prihodima prema podacima iz 2018. godine, tik iza giganata kao što su IBM, Accenture i Amazon WS (AWS), već mnogo govori o njenoj veličini. Ono što je takođe jako zanimljivo, Fujitsu je ujedno i druga najstarija IT kompanija na svijetu (odmah iza IBM), osnovana davne 1935. godine. Fujitsu se uglavnom bavi proizvodnjom kompjutera i kompjuterskih komponenti iz domena personalnih i poslovnih kompjutera, ali i širokom lepezom ostalih proizvoda kao što su proizvodi za skladištenje podataka, serveri, telekomunikacioni proizvodi i mnogi drugi. Koliko je daleko dogurao od svog davnog osnivanja, govori i činjenica da je Fujitsu ove godine, tačnije 22. juna, predstavio novi svjetski superkompjuter Fugaku  – kompjuter koji je rangiran najviše na svjetskoj „Top500“ listi kompjutera koji najbrže obavljaju zadatke i koji je daleko iza sebe ostavio do tada najbržeg kompjutera na svijetu – američkog Samita. Inače, Fujitsova vojska od skoro 130,000 zaposlenih opslužuje i pomaže svojim klijentima u 100 zemalja svijeta. Impresivno zar ne?

Kompanija Fujitsu u našem regionu

Fujitsu naravno nije zaobišao ni naš region – pod imenom Fujitsu Technology Solutions posluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori već četrnaestu godinu zaredom. U našem regionu Fujitsu nudi poslovnim i personalnim IT korisnicima vrhunske desktop PC-jeve, prenosive i tablet računare sa pratećim periferijama i opremom, tanke klijente, servere i sisteme za skladištenje podataka, kao i rješenja, konsultantske usluge, te usluge vođenja IT infrastrukture svojih korisnika. Ono što je takođe karakteristično za Fujitsu u ovom dijelu svijeta je da je to jedina IT kompanija koja svoje proizvode i rješenja razvija i proizvodi u sopstvenom i veoma modernom proizvodnom postrojenju u Evropi, lociranom u njemačkom gradu Augsburgu. Naša regija i korisnici jako cijene ovakvu blizinu proizvodnje, evropsko porijeklo proizvoda i ono naše omiljeno „Made in Germany“.

Fujitsu-ov SELECT partnerski program

Kao dio svoje poslovne strategije, Fujitsu veliku pažnju pridaje razvoju i širenju svog SELECT partnerskog programa, kroz znatan poticaj svojim partnerima i njihovom poslovanju. Simboličnog slogana „Postanite samuraj sa Fujitsu-om“ očigledno je da se ne šale sa tim i da misle najbolje za svoje partnere. Fujitsu je jedna od rijetkih velikih svjetskih IT kompanija koja svoje proizvode isključivo prodaje preko mreže autorizovanih partnera te taj način i doprinosi razvoju lokalnih partnerskih preduzeća i stručnjaka, kao i IT tržišta i ekonomije regiona.

Partnerski program podrazumijeva da lokalni partneri zadovoljavaju određene kriterije, zapošljavaju adekvatne IT stručnjake i sl., te je logičan slijed događaja bio da Planet soft, kao jedna od najvećih IT kompanija regiona postane partner jedne od najvećih svjetskih IT kompanija. Planet soft će u svoju postojeću bogatu ponudu proizvoda i usluga, pored ostalih partnerskih, uvrstiti ono po čemu je Fujitsu i najpoznatiji: ponudu servera, skladištenje podataka, mainframe-ove, računare/IT infrastrukturu. Ne trebamo ni da naglasimo da smo mi u Planet softu veoma uzbuđeni zbog novog, i to još ovakvog gigantskog partnera i sa velikim zadovoljstvom ćemo da ponudimo vrhunske Fujitsu proizvode domaćim klijentima kako bi imali lakše, brže i sigurnije poslovanje.

Ukoliko ste zainteresovani da saznate više o našoj novoj ponudi, slobodno i bez ikakvih obaveza nam se javite na office@planetsoft.ba.